Oppenheimer și tainele succesului: Cum poate un Launch Manager să transforme afacerea ta într-un Blockbuster

Distribuie articolul

A vuit lumea și online-ul despre premiile Oscar, încă de duminică noaptea când s-au decernat.  

Câștigător la șapte categorii, printre care cel mai bun film, cel mai bun regizor și cel mai bun actor, Oppenheimer este primul blockbuster autentic care domină premiile Oscar de la „Stăpânul inelelor”: Întoarcerea regelui din 2004, încoace.

În noaptea strălucitoare a Premiilor Oscar de anul acesta, lumina reflectoarelor a fost îndreptată către „Oppenheimer”, filmul captivant al renumitului regizor Christopher Nolan. Cu șapte premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor, „Oppenheimer” a demonstrat încă o dată puterea unei viziuni remarcabile și a eforturilor depuse pentru a transforma o poveste într-o capodoperă cinematografică.

Un director de relații publice veteran din industria cinematografică, a declarat că Oppenheimer a bifat toate căsuțele potrivite. „Un film bine făcut, bine analizat, un film al momentului, cu o temă importantă care are o relevanță teribilă astăzi. Și a făcut încasări uriașe și, astfel, a fost un colac de salvare pentru cinematografe. Prin urmare, este un vot de bun augur pentru membrii Academiei.”

Filmul – o capodoperă de 3 ore, regizorul – Christopher Nolan. 

Nolan a fost unul dintre acei regizori cu un nume mare care, până în prezent, nu a reușit niciodată să câștige un Oscar, deși a stat în spatele multor filme de succes. Dar acest lucru s-a schimbat, de data aceasta, cu un model de lansare care a inclus o rulare în cinematografe Imax, care a adus bani și o campanie de premiere care s-a concentrat pe abilitățile tehnice și artistice ale regizorului, precum și pe dragostea sa declarată pentru imaginea în mișcare și pentru proiecția în cinematografe. Un vot pentru Oppenheimer a început să semene cu un vot pentru industria cinematografică însăși.

Mai mult, odată ce campania a început, a devenit clar că Oppenheimer era cel pe care trebuia să-l învingă. 

„Au muncit incredibil de mult”, spune directorul de PR, „menținând filmul în mintea alegătorilor mult timp după lansare și convingându-l pe Nolan să fie mult mai prezent și mai prezent ca niciodată. Cillian Murphy (actorul din rolul principal) a decis, de asemenea, să meargă mult dincolo de zona lui de confort”. Dar, buzz-ul campaniei trebuie gestionat corect. „Volumul singur nu este suficient. Trebuie să iei în considerare starea de spirit a publicului.” 

De-a lungul anilor, Nolan și-a construit un nume puternic cu filmele sale cu supereroi și cu filmele SF elaborate, un nume șlefuit cu mai recentele sale incursiuni în istorie și în viața reală. 

Nolan a produs filme distincte, provocatoare și personale, pe deplin în interiorul sistemului de studiouri de la Hollywood, obținând bugete mari și rezultate semnificative în box office. În plus, rolul său de salvator al lansărilor în cinematografe – în special prin faptul că a insistat să scoată Tenet în plină pandemie de Covid, în timp ce cinematografele se clătinau – i-a adus multă recunoștere. 

Dar ce este mai important în acest succes extraordinar – regizorul genial sau echipa din spatele culiselor care a făcut posibilă realizarea filmului?

Săpămâna trecută am lansat oficial platforma Launch Manger – locul unde îți poți găsi simplu și ușor o persoană cu experiență în funneluri sau lansări. 

Asemenea unui regizor de talia lui Christopher Nolan, un launch manager își asumă rolul de a ghida și de a coordona fiecare aspect al lansării unei afaceri online

Așa cum regizorul conduce echipa de actori, operatori și tehnicieni pentru a da viață unei povești captivante, un launch manager conduce echipa de specialiști în marketing, design și publicitate pentru a aduce în lumina reflectoarelor afacerea ta și pentru a o face să strălucească în fața publicului online.

La fel cum regizorul Christopher Nolan a făcut ca fiecare cadru și fiecare moment din „Oppenheimer” să fie perfect orchestrat, un launch manager se asigură că fiecare element al campaniei de promovare și al procesului de lansare este pus în scenă cu atenție și profesionalism pentru a atrage și a captiva audiența ta online.

Mai mult decât atât, așa cum un film reușit atrage atenția criticilor și a publicului, o afacere bine promovată și lansată cu succes atrage atenția și admirația clienților și a potențialilor clienți. Și la fel cum regizorul primește recunoașterea și laudele pentru munca sa, un launch manager primește aprecierea și recunoștința pentru eforturile sale de a aduce afacerea ta în lumina reflectoarelor online.

Așa cum un film de succes nu poate exista fără un regizor talentat, o afacere online nu poate străluci fără un launch manager priceput. Astfel, în lumea afacerilor online, fiecare antreprenor are nevoie de propria sa echipă de, coordonată de un regizor – de oameni care să îi ajute să transforme visurile lor în realitate și să le aducă în fața publicului într-un mod captivant și memorabil.

Și dacă launch manager-ul și acea echipă îți lipsește, mai ai o șansă accesând platforma cu cei 10 specialiști – launch manageri care sunt pregătiți să facă din afacerea ta un film de Oscar.