Teambuilding Copyprenor: Un curs de copywriting offline experiențial alături de oamenii buni la scris din Comunitate

Distribuie articolul

Am petrecut o experiență offline inedită, experiență care a avut loc la Sinaia, în weekendul 12-14 aprilie, la Opus View. Noi toți, copyprenori din diferite ediții, am demonstrat încă o dată puterea colaborării și a sprijinului reciproc.

Am lăsat în urmă un week-end de conexiune, învățare și relaxare și am luat cu noi tot ce s-a derulat acolo. De la un eveniment offline la altul lucrurile se leagă și mai bine, conexiunile devin și mai puternice…dar și dorul crește.

Pentru că e greu să pui în cuvinte ceea ce simțim când ne adunăm toți împreună și pentru că, odată ce vezi că se poate și așa…parcă nu mai vrei să accepți mai puțin de atât.

Și ca să înțelegi mai bine cum se petrec lucrurile, voi face un rezumat cu insight-uri de la evenimentul pe care noi l-am numit teambuilding Copyprenor și care a avut loc la Sinaia, în weekend-ul 12-14 aprilie.

Ne-am adunat cu toții, din toate colțurile țării, încă de vineri seara. Cu mic, cu mare…ca la o mare sărbătoare. S-a lăsat cu multe îmbrățișări, râsete și entuziasm. 

Învățăm în echipă și facem din asta o experiență memorabilă

Sâmbătă, în prima zi oficială a teambuildingului, am avut privilegiul de a învăța și de a lucra împreună. În sesiunile desfășurate de dimineața până seara (cu pauze, desigur) am dobândit noi cunoștințe pe care le-am și pus în practică. 

De la sesiuni intense de copywriting și strategie, până la exerciții practice în echipe, fiecare moment a fost o oportunitate de a ne dezvolta abilitățile și de a ne conecta mai profund unii cu alții. 

Am lucrat pe echipe. Iar fiecare echipă a ales un produs pentru care să dezvolte o ofertă, folosind atât noțiuni deja cunoscute de copywriting cât și noțiuni noi. 

Marele avantaj de a lucra într-o echipă a fost mixul de membrii al echipei: copyprenori noi, copyprenori cu ștate vechi și experiență, mentori și antrenori din program. 

Crede-mă că acest exercițiu a fost esențial pentru dezvoltarea abilităților noastre. În plus, ne-a oferit șansa de a lucra alături de colegi cu diferite niveluri de experiență și de a învăța unii de la alții.

Știi ce atrage atenția cititorului, în primele secunde în care vede un text? Titlul! Și despre titluri am vorbit și noi, în cadrul uneia dintre sesiuni. A fost revelator pentru mulți participanți ideea nouă de a construi un titlu de impact.

Fiecare nouă noțiune dobândită și-a făcut loc în bagajul nostru de cunoștințe și și-a câștigat locul mai ales prin practică.

Ne susținem reciproc și ne arătăm generozitatea

Din punct de vedere logistic, organizarea a fost și de data aceasta exemplară. Și pentru că suntem mulți și toți cu idei faine, ne-am ocupat și de două mari surprize.

Pentru colega noastră Anca Stoina, care face o super pizza cu maia, tocmai la Iași, ne-am gândit să îi facem o comandă anonimă de 25 de pizza care să călătorească până la Sinaia.

Madre Pizza

Mai apoi, ne-am întrecut în poze, videoclipuri și postări prin intermediul cărora am promovat pizza ei delicioasă. Însă adevărata întrecere a fost la mâncat pizza. 😀

Gio Tara, de la cea care a venit cu această idee ingenioasă pentru Anca, a ”pățit-o” și ea, de la noi. Având în vedere că urma ziua ei de naștere, am comandat un tort surpriză pentru ea și am luat-o prin surprindere, după masa de prânz. E fain să împarți un tort cu 50 de oameni care îți cântă din tot sufletul ”La mulți ani!”, nu? Gio așa a zis.

Susținerea și generozitatea devin proverbiale la noi în comunitate cu fiecare idee de genul acesta pusă rapid în aplicare. Când reușești să creezi astfel de amintiri relațiile devin mai puternice și mai autentice, iar comunitatea noastră se consolidează într-un mod aparte.

Ne expunem la provocări și ne depășim limitele

În teambuilding a fost vorba și despre încurajarea expunerii și depășirea limitelor personale. Pentru că dintre provocările cărora le-am făcut față au făcut parte și prezentarea produselor și ofertelor în fața celorlalte echipe, dar și participarea la activități precum filmarea unor reel-uri menite să ne ajute să ne promovăm. 

Mulți dintre participanți au reușit să depășească anumite bariere și am putut cunoaște și alte laturi de care am rămas cu toții plăcut surprinși. Să ne dezvoltăm în moduri surprinzătoare. Prin expunere și cu o atitudine deschisă către provocări reușim să ne dezvoltăm în moduri surprinzătoare, iar asta s-a întâmplat, încă o dată, la întâlnirea noastră. Astfel, teambuildingul nu doar că ne-a unit ca echipă, ci ne-a și ajutat să ne descoperim și să ne afirmăm în fața celorlalți.

Explorăm și creăm amintiri împreună

De fiecare dată când ne propunem să ne întâlnim fizic, la un eveniment ca acesta, ne asigurăm că din agenda evenimentului va face parte și un program de explorare și destindere. Iar asta înseamnă, în principiu, să facem plimbări prin împrejurimi și să vizităm obiective turistice din zonă. 

Am făcut asta și acum și au fost momente de conectare unice. În plus, dincolo de explorare, am încins hore și am dansat dezinhibați după cina din fiecare seară și am făcut deja o tradiție din jocurile de societate jucate până noaptea târziu. 

Iar acestea sunt lucrurile care fac ca întâlnirile noastre să fie așteptate cu ardoare de toți participanții, dar și ocazie să creăm amintiri memorabile.  

Să îți mai spun și că am fost văzuți ca o familie, mai mult decât ca o comunitate, de cei care ne-au fost gazde? Cred că asta spune multe despre noi.

Creștem împreună!

Creșterea e un proces continuu. Noi știm asta și o experimentăm constant. Iar creșterea este motivul pentru care ni se alătură de la o ediție la alta tot mai mulți copyprenori. 

Frumusețea stă în diversitate. Iar dacă la întâlnirile fizice adunăm copyprenori din toată țara și de peste hotare, în fiecare ediție de Copyprenor adunăm oameni din toate domeniile. Pentru că ceea ce învățăm în Copyprenor este aplicabil fiecărui domeniu, indiferent de nișă.

Teambuildingul nostru la Sinaia a fost o experiență memorabilă, care ne-a demonstrat încă o dată puterea colaborării, a sprijinului reciproc și a expunerii personale. Este o oportunitate de a crea legături puternice, de a învăța unii de la alții și de a crește împreună. 

Dacă și tu vrei să descoperi mai multe despre cum să-ți crești eficiența în munca de echipă și să-ți dezvolți abilitățile de copywriting, te invităm să te înscrii încă de pe acum în noua ediție Copyprenor.